Zingen is de hoogste vorm van communiceren

Concert agenda

 

Concert in de hervormde kerk van Haastrecht op D.V. zaterdag 5 oktober 2013,
aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur

 
Magnificat en Intermezzo presenteren Cantates in de serie “Met Bach door het liturgisch jaar”
 
Op D.V. zaterdag 5 oktober om 20.00u geeft dubbelkwartet “Magnificat” samen met instrumentaal ensemble “Intermezzo” onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse een cantateconcert in de prachtige sfeervolle Nederlands Hervormde Kerk in Haastrecht. De basis van het programma vormen twee bijzondere cantates (BWV 48 en 5) uit Johann Sebastian Bach’s tweede cantatecyclus uit de Leipziger periode.
“Met Bach door het liturgisch jaar” blijkt een succesvol initiatief in de regio en voorziet in een belangrijke behoefte voor de liefhebber van Bach’s cantates. Met name de kleine bezetting van koor en orkest staan garant voor een transparante vertolking van de liturgische muziek van Johann Sebastian Bach.
 
De eerste cantate die wordt uitgevoerd is zijn cantate 5 “Wo soll ich fliehen hin” voor de negentiende zondag na Trinitatis in 1724. (15 oktober)
 
De tweede cantate van deze avond is Cantate 48: Ich elender Mensch, wer wird mich erlosen?
 
De titel van de cantate wordt – zoals gebruikelijk – gevormd door de eerste woorden van de tekst van het openingskoor. Dat is, zoals steeds in Bachs eerste Leipziger cantates, een Bijbeltekst, in dit geval een citaat uit de brief van de apostel Paulus aan de eerste christenen in Rome, de ‘Romeinen’

 
Komt u vooral luisteren naar twee bijzonder fraaie Bachcantates op 5 oktober in Haastrecht, het moment in het kerkelijk jaar waar beide werken daadwerkelijk voor werden geschreven.